Naober Dinner

Naober Dinner!


De eerste versie van het Naober Dinner is een groot succes geweest; door de vele enthousiaste reacties is besloten en het najaar van 2023 een tweede Naober Dinner te organiseren. Nadere berichten te zijner tijd op de website, Facebook en in de Whatsapp Leden groep.Oranjefeest 7 & 8 Juni 2019


GESLAAGDE PUBQUIZ EN NOABERGAMES OP ORANJEFEEST


Het Oranjefeest werd dit jaar druk bezocht. De feesttent op ’t Holtslag zat vrijdagavond al vroeg boordevol met 20 teams van Pub Quizzers en toeschouwers. Aan de hand van vragen, foto’s en soms hilarische videofragmenten werd bepaald wie de meeste kennis had van Leesten-Warken, de Oranjevereniging, dialecten en agrarische onderwerpen. Verder moesten voor een goede score foto’s van huizen en bewoners herkend worden.
Na een gelijke stand van ‘team Lochemseweg’ en de ‘Warkense Chicks’ gaf team Lochemseweg het beste antwoord op de vraag hoeveel procent van de vrouwen hun man een goede klusser vindt (64) en kon zich winnaar noemen! De formatie Dudes of Hengel zorgde voor een swingende invulling van het tweede deel van de avond.


Voor zaterdag stonden naast de traditionele onderdelen als het de kinderspelen, vogelschieten en schijfschieten de NOABERGAMES op het programma. In deze zeskamp-achtige spelvorm namen 8 teams het in een vijftal spellen tegen elkaar op terwijl de jongsten zich bezig hielden met blind proeven, blote voetenpad en andere NATUUR activiteiten.


In de finale van de NOABERGAMES streden ‘team Ooievaar’ en team ‘TienTonTalent’ het spectaculaire finalespel om de eerste en tweede plaats en kwam TienTonTalent als winnaar uit de bus.
Steffy Rouwenhorst en Ilse Kappert kregen verschillende keren luid applaus voor het organiseren van zowel de pubquiz als de NOABERGAMES.


Het vogelschieten werd geopend door wethouder Laura Werger en voor de tweede keer in de geschiedenis van de oranjevereniging gewonnen door een vrouw: Sietzke Rouwenhorst! Ze werd samen met de winnaar

(na loting) van het jeugd vogelschieten Maik Maalderink aan het einde van de middag gehuldigd als Schutterskoningin!


We kijken terug op een zeer geslaagd feest!


Van de code oranje die door het KNMI voor delen van het land was afgegeven hebben de feestelijkheden maar beperkt last gehad; alleen het onderdeel ringsteken moest worden geschrapt.

Winterwandeling 3 februari 2019


Op zondagmiddag 3 februari was het weer tijd voor onze jaarlijkse winterwandeling. Vanaf het erf van de familie Veenendaal aan de Lage Lochemseweg is het Landgoed ’t Waliën, een natuurgebied van Natuurmonumenten, goed bereikbaar.


Landhuis 't Waliën

Het in 1915 gebouwde landhuis 't Waliën in Warnsveld is ontworpen door architect J.W. Hanrath, terwijl tuinarchitect Springer het ontwerp van de tuin voor zijn rekening nam.


Al pratend slingert de groep van ca. 70 deelnemers zich over het nog besneeuwde landgoed en bestuurslid Bert Gotink geeft onderweg een paar keer een korte toelichting. Het weer was ons weer goed gezind dus we konden droog aan het vervolgprogramma beginnen: er was ruimte voor ontmoeting en een hapje en drankje ontbraken ook niet!


Toneel "De erfenis van tante Bella" 13- en 14 april 2018


We kunnen terug kijken op twee succesvolle en gezellige toneel-avonden in ’t Nut in Warnsveld. Beide avonden was de zaal vol met leden en andere belangstellenden. Zij genoten van de hilarische plots die werd opgevoerd door leden van de oranjeverenging. De mix van ervaren en onervaren toneelspelers bracht de klucht met veel passie en plezier. De lachsalvo’s waren niet van de lucht. Regisseur Bastiaan Meijerink kijkt dan ook tevreden terug op de avonden.
Niet de spelersgroep alleen bestond uit eigen leden, de gehele “productie” was in handen van leden van de Oranjevereniging. Want ook het decor en de grime werden door hen gedaan.
Mooi was het om te zien dat jong en oud kwamen genieten van deze tweejaarlijkse toneeluitvoering. Het doel, leden een leuke avond te bezorgen met ook de mogelijkheid om weer eens bij te praten, is dan ook gerealiseerd.

Toneeluitvoering 15 - 16 April 2016


We kunnen terug kijken op twee succesvolle en gezellige toneelavonden in ’t Nut in Warnsveld. Beide avonden was de zaal goed gevuld met leden en andere belangstellenden. Zij konden genieten van de klucht “Vera de verschrikkelijke” die werd opgevoerd door leden van de oranjeverenging. De mix van ervaren en onervaren toneelspelers bracht de klucht met veel passie en plezier. De lachsalvo’s waren dan ook niet van de lucht. Anouk Pardijs, regisseur, kijkt tevreden terug op de avonden.

En niet alleen de spelersgroep bestond uit eigen leden, de gehele “productie” was in handen van leden. Want het ook het decor en de grime werden door hen gedaan.

Mooi was het om te zien dat jong en oud kwamen genieten van deze tweejaarlijkse toneeluitvoering. Het doel, leden een leuke avond te bezorgen met ook de mogelijkheid om weer eens bij te praten, is dan ook gerealiseerd. Voorzitter Martin Middelkoop bedankte dan ook een ieder voor zijn of haar bijdrage.

Nu kijkt het bestuur uit naar het Oranjefeest op 10 en 11 juni bij ’t Holtslag, de vrijdagavond kunnen leden hun talent laten zien op de Bonte Avond. Op de zaterdag zijn er de volks- en kinderspelen en kan er natuurlijk ook gezellig bij gepraat worden